Mit készítsünk savóból?





Nem szeretek ételt kidobni, így jött a kérdés: mit kezdjek a sajtkészítéskor maradt savóból?
Mivel citrommal készítettem a sajtot, elsősorban süteményekre gondoltam, de végül sok egyebet is készítettem.
Rövid idő alatt kellett elhasználnom kb. 7 liter savót, így nem volt időm mindenről képet készíteni (majd bepótolom, a receptek leírásával együtt).
Azoknál a recepteknél, ahol tej és víz is kellene (pl. palacsinta tészta), egyszerűen csak savót teszek bele. Érdemes először olyan ételekkel próbálkozni, amiket már készítettünk, és hasonló állagra törekedni.

Savóból készíthető:
-savós banánturmix, eperturmix
-eperleves
-pizza: bármelyik pizzatészta jó, csak langyos víz helyett langyos savót kell beletenni
-tönköly lisztes kenyér
-savós fehérkenyér
-magos kenyér
-rozsos kenyér tejsavóval
-boldog buci 
-süti 
-mákos / diós bejgli + öntet - a kifliket savóban mártjuk meg, és a pudingot is savóval készítjük (kevesebb savó kell, mert hígabb, mint a tej)
-gofri
-zöldborsó-, spenót-, vagy tökfőzelék 
-sörtészta

Az utolsó 4 esetében tej és víz helyett csak savót tettem bele.