Hot dog kifli

 

Készítettem sajtot, és a maradék savót szerettem volna felhasználni.
Találtam egy hot dog kifli receptet csakapuffin oldalán, ezt alakítottam át egy picit.

Az eredeti recept:
500 g liszt
25 g élesztő
1,5 tk só
50 g étolaj
1,5 dl víz
1,5 dl tej

A savós recept (kicsit átalakítva)
220 g langyos savó
80 g langyos tej
25 g élesztő
250 g liszt
250 g kenyérliszt
3 g sikér
1 csipet aszkorbinsav
1,5 tk só
50 g étolaj

Elkészítés:
Egy dagasztó tálba adagoljuk a hozzávalókat. A tésztát összedagasztjuk, majd 20 percig lefedve, langyos helyen pihentetjük. 20 perc után átgyúrjuk, majd újabb 20-30 percig kelesztjük.
8-10 felé vágjuk (az eredeti recept szerint 10 felé kellett volna vágni, de nekünk 8 virslink volt, így 8 részre osztottam)
Köröket formázva, letakarva pihentetjük 10 percig, majd kifliket formázunk.
Dagasztás után 200 fokon, gőzös sütőben (vízzel teli tepsivel) kb. 20 percig sütjük, míg eléri a megfelelő színt.