Vöröskereszt mignon



A Focus cukrász tanfolyamon készítettük.
Ennek a desszertnek a létezését sem értem, szerintem borzalmas, de elmentem a receptet, hogy meg legyen, ha valaha szükség lenne rá. 

Koki felvert:
250 g tojásfehérje
150 g sütőmarcipán
50 g liszt
50 g kristálycukor

Krém:
100 g marcipán
100 g margarin
100 g porcukor
20 g cseresznyepálinka

Díszítés:
50 g cukrozott piros cseresznye
150 g (kb. 2 vödör) fondant 

Elkészítés:
A sütőmarcipánt a tojásfehérje egy részével puha péppé keverjük. A maradék tojásfehérjét felverjük a cukorral keményhabnak és a marcipánhoz adagoljuk, végül hozzá keverjük a lisztet. A tésztát sima csöves nyomózsákból nedves sütőpapírral borított lemezre, félgömbformára alakítjuk. Felületét vékonyan meghintjük porcukorral és 170 °C-on megsütjük.


A margarint a porcukorral kihabosítjuk. A marcipánt a cseresznyepálinkával megpuhítjuk, végül összekeverjük a két anyagot. A kisült tésztahüvely domború felére sima csöves nyomó zsákból félgömböket alakítunk ki és a tetejére felezett piros cseresznyét teszünk kereszt alakban. 

Dermesztjük.
A fehér fehér fondantot vízgőz felett megmelegítjük. Magára is hagyhatjuk picit, elég időnként keverni. Amíg melegszik, mindenképp legyen sokkolóban / hűtőben a mignon