Virslis és sajtos-sonkás malacka

Korábban készítettem már malackákat, de sajnos nem mentettem le a receptet. A ma próbált receptet itt találtam

Hozzávalók:
2 dl tej
25 g friss élesztő
2 kávéskanál cukor
500 g liszt
2 tojás
50 g szobahőmérsékletű vaj vagy margarin                                         
1 kávéskanál só
4 db virsli + sajt és sonka a töltéshez
egész feketebors a szemeknek

Elkészítés:
A cukrozott langyos tejbe tegyük bele az élesztőt, és felfuttatjuk.
A többi hozzávalót összeöntjük, hozzáadjuk az élesztőt, és a tésztát összedagasztjuk. 20 perc után kissé átkeverjük. 
Kb. 40 perc múlva egy lisztezett deszkára öntjük a tésztát, és 16 részre osztjuk (kb. 54 g). Lefedve kicsit kelni hagyjuk. A sonkás sajtos malachoz egy tésztadarabot kissé átgyúrunk, kilapítunk, majd beletöltjük a sajtdarabra tekert sonkacsíkot. Amikor gombócot formázunk, lecsípünk egy darabot a füleinek és a farkának. A virslishez megfelezzük a gombócokat, különben túl hosszúkás lenne a malas. Negyed virslikre rátekerjük a tésztákat, figyelve arra, hogy az orrának a virsliből kb. fél cm-t szabadon hagyjunk. Kevés tésztát lecsippentünk a farkának. A fülét elég (tiszta) ollóval formázni. Tojás sárgájával lekenjük a malacokat, majd egész feketebors szemeket helyezünk rájuk, és jól benyomkodjuk a tésztába. 170 fokon megsütjük. 

A tészta lágy, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sok malac nem sikerült: lecsúszott a füle vagy a farka. Természetesen a hibás egyedeket hamar felfaltuk, de úgy fair, ha ezt is tudja, aki próbálkozik.