Nagyon megkívántam egy adag finom, színes zöldséget.
Évek óta nem csináltam, most nem is értem, miért...
Hozzávalók:
2 ek. olivaolaj
3 sárgarépa
1 padlizsán
1 cukiini
3 paradicsom
2 lilahagyma
3 színes (sárga, zöld és piros) kaliforniai paprika
vegeta, só ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségetket megtisztítjuk, megmossuk. A répát megpucoljuk, majd átlósan 1-1,5 cm-es karikákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit hosszában 4 felé, majd szeletekre vágjuk. A lilahagymákat és a paradicsomot hasonló módon szeleteljük. A kápiapaprikákat 4-5 szeletre vágjuk, majd ezeket a szeleteket kisebb csíkokra vágjuk.
Egy wokot felforrósítunk, hozzáadjuk az olivaolajat, és megforgatjuk benne a répaszeleteket. Egy kis vegetával ízesítjük. Szükség esetén lejebb vesszük a hőfokot.
1-2 perc után hozzáadjuk a padlizsánt. Érdemes minden adag zöldséget fűszerezni, amikor a többihez adjuk. A padlizsánt is átforgatjuk, 1-2 percig sütjük, majd mehet hozzá a paradicsom. Azért a padlizsán után adjuk hozzá, hogy a nedvesség segítsen, hogy ne égjen le semmi. A cukkinit is belekeverjük, majd jöhet a többi zöldség. Épp, hogy egy kicsit átforgatjuk, és már tálaljuk is. Így a zöldségek kicsit puhábbak, de a nagy része még ropogós marad.
Ma sült húskockákkal, fokhagymás-sós tejföllel és tortilla szeletekkel fogyasztottuk.