Megint úgy jártam, ahogy már többször is: nekiestünk a friss ételnek, és utána jutott eszembe, hogy nem készítettem fotót. 😁 Alig maradt pár, de ez azt jelzi, hogy ízlett a családnak. 😊
1 közepes méretű karfiol
olaj a sütéshez
só
A panírozáshoz:
liszt
4 tojás
zsemlemorzsa
só, bors, fűszerpaprika, szezámmag, kukoricadara ízlés szerint.
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjuk, a nagyobb darabokat elfelezzük. Sós vízben puhára főzzük (de nem főzzük szét).
Míg fő, előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat: a lisztet, a sózott, felvert tojásokat, és a zsememorzsát. Ez utóbbiba tehetünk sót, borsot, fűszerpaprikát, kukoricadarát a jobb íz és a ropogósság kedvéért.