Rántott karfiol


Megint úgy jártam, ahogy már többször is: nekiestünk a friss ételnek, és utána jutott eszembe, hogy nem készítettem fotót. 😁 Alig maradt pár, de ez azt jelzi, hogy ízlett a családnak. 😊

Hozzávalók:
1 közepes méretű karfiol
olaj a sütéshez
A panírozáshoz: 
liszt
4 tojás
zsemlemorzsa
só, bors, fűszerpaprika, szezámmag, kukoricadara ízlés szerint.

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjuk, a nagyobb darabokat elfelezzük. Sós vízben puhára főzzük (de nem főzzük szét).
Míg fő, előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat: a lisztet, a sózott, felvert tojásokat, és a zsememorzsát. Ez utóbbiba tehetünk sót, borsot, fűszerpaprikát, kukoricadarát a jobb íz és a ropogósság kedvéért.



A megfőtt karfiolból mindig csak annyit szűrünk le, amennyit azonnal bele tudunk forgatni a lisztbe, így biztosan ráragad a liszt. Utána a tojásba, majd a morzsába forgatjuk. Bő olajban sütjük, papírtörlőre helyezzük. Hasábbal, vagy akár önmagában (esetleg egy kis majonézzel) fogyaszjuk.