Csikós-hentes tokány 😁


Felnőttként jöttem rá, hogy gyermekkoromban egy mixet ettem. 😁 Sebaj, és így szoktam, szerettem meg, ennek a receptjét adom tovább.

Hozzávalók:
1 ek olaj vagy kókuszolaj
1 hagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
só, bors. paprika ízlés szerint
fél cs bacon
500 g lapocka
1 gerezd fokhagyma 
1 pötty gulyáskrém 
2 dl főzőtejszín
3 csemegeuborka apróra vágva

Elkészítés:
A hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, illetve paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Hozzaáadjuk a kockára vágott húst, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott bacont is. Megszórjuk fűszepaprikával, esetleg egy kis füstölt fűszerpaprikával is. Ha az is megpirult kissé, felöntjük forró vízzel. Belenyomunk egy gerezd fokhagymát, majd közepes lángon puhára főzzük. 
A hús puhulása után beletehetünk egy nagyon kevés gulyáskrémet, felöntjük főzőtejszínnel, és amikor teljesen kész, hozzáadjuk az apróra vágott uborkát.

Tésztával tálaljuk. 

Jó étvágyat!