Hozzávalók:
Fejenként 2 csirkemell szelet
Só, bors
Sonkaszeletek
Sajt ízlés szerint (trappista, füstölt, stb.)
A panírozáshoz:
liszt
felvert tojás enyhén sózva
zsemlemorzsa (keverhetünk bele egy csipet sót, borsot, fűszerpaprikát, sajtot, szezámmagot)
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, fűszerezzük. Belehelyezünk egy szelet sonkát, sajtot. Ha azt szeretnénk, hogy ilyen szép formája legyen, érdemes előző este előkészíteni. Feltekerjük, folpackba tekerjük. A folpack 2 végét szaloncukorként feltekerjük, hogy a husik kapszola folmájúvá váljanak, majd a folpack végeket leragasztjuk.
Azért szeretem így készíteni, mert nemcsak szép, de az egyenletes vastagság miatt ugyanannyira megsül minden része.
A következő nap eltávolítjuk a fóliát, és a szokásos módon panírozzuk (lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk), és bő olajban sütjük.