Amikor a tortát készítettem, sajnos nem mentettem el a receptet (és normálisabb képet sem készítettem).
Emailben találtam egy receptet, remélem, hogy ez az... Sajnos nem találtam rá, amikor beírtam a keresőbe a hozzávalókat, így nem tudom megnézni hogy honnan van, vagy hogy néz ki az eredeti recept szerint a végeredmény...
Igyekszem majd újra elkészíteni, és leírni a részleteket, most inkább csak magamnak puska...
Hozzávalók a piskótához:
11 tojás
214 g cukor
214 g liszt
A krémhez:
6 dl tejszín
30 g zselatin fix
4 doboz (500g) citromos joghurt
ízlés szerint cukor
10 g citromos cukor
ízlés szerint vanilin cukor
1 cs. habfixáló por
kb 1,5 citrom leve
A díszítéshez:
4 dl tejszín
ízlés szerint cukor, édesítőszer
15 g zselatin fix
bio citrom
hideg zselé
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük. A sárgáját a cukorral felhabosítjuk. Óvatosan belekeverjük a tojássárgájába a lisztet, majd beleforgatjuk a fehérjét.
175 fokon sütjük, míg a teteje zsemleszínű lesz.
Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk. A krémhez felverjük a tejszínt. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, majd a felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük. Betöltjük a tortát, majd egy napra a hűtőben pihentetjük.
A díszítéshez a tejszínt félig felverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a cukrot, miköben tovább habosítjuk. belekeverjük a zselatint.
A díszítés után a tortát kicsit dermesztjük, majd hideg zselébe mártott bio citrom szeletekkel díszítjük.