Én nagyon szeretem, és mivel valahogyan el kellett neveznem, hogy a családom is tudja, miről van szó, végül ezt a nevet kapta itthon.
Hozzávalók:
1-1,5 kg burgonya
só, bors
liszt
só, bors
liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Felteszünk vizet főni, majd elkészítjük a tésztát.
A burgonyát lereszeljük, sózzuk. Összekevjük annyi liszttel, hogy formázható legyen. Vizes kézzel kb 10 cm-es gombócokat formázunk, majd megfőzzük (miután feljönnek a víz tetejére, pár percig még főzni kell).
Ha kihűlnek, felszeleteljük, majd olajban megsütjük.
Papirtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Gyerekkoromban egy pohár tejet ittunk hozzá, a családom inkább sós-fokhagymás tejfölbe mártják. Vacsira, vagy néha nasinak fogyasztjuk.