Quiche

 


Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojássárgája
só (ízlés szerint)

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Következő nap egy pitesütő tálba aljára és oldalára nyomkodjuk, és 190 fokon pár perc alatt elősütjük. 

Töltelék 1:
1 bögre zöldborsó
1 bögre zöldbab
2 dl tejszín
1 tojás
100 g sonka 
trappista, füstölt sajt 
fokhagyma

A sonkát előpirítjuk, a zöldségeket beleforgatjuk. A sajt kivételével a többi hozzávalót összekeverjük, hozzátesszük a sonkát és zöldségeket, majd a piteformába töltjük, megszórjuk sajttal, és megsütjük.



Töltelék 2:
1 kis fej vöröshagyma
1 cukkini
1 padlizsán
1 kk kakukkfű
1 kk rozmaring
só, bors
2 gerezd fokhagyma
100 g sonka
1,5 dl tejszín
250 g túró 
4 tojás
30 dkg sajt (trappista, füstölt trappista, mozzarella, bármi, amit szeretünk - vagy ezek egyvelege)


A hagymát felkockázzuk, a padlizsánt hosszában 4, a cukkinit 2 részre osztjuk, majd vékonyra szeleteljük. A hagymát egy kevés olajon vagy kókuszzsíron üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a padlizsánt és cukkinit. Ismét sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zöldfűszereket. Amikor megpuhul, hűtjük egy picit.
A tejszínt a túróval és a tojással összekeverjük. Sózzuk, belenyomjuk a foghagymát. Amikor a padlizsán kicsit kihűlt, hozzáadjuk a keveréket, és jól összekeverjük, és beleöntjük a pitesütőbe.


Rászórjuk a sajtot, és pirulásig sütjük (30-40 perc).