Tejszínes túrótorta


A Focus cukrász tanfolyamon készítettük. Sajnos nem készült róla jobb fotó.

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:
50 g porcukor
100 g margarin
150 g liszt
20 g tojássárgája
Fél citrom reszelt héja

A piskótához:
3 db egész tojás
60 g kristálycukor
55 g liszt
5 g kakaópor

A töltelékhez:
60 g mazsola
400 g tehéntúró
fél citrom reszelt héja
160 g porcukor
20 g vaníliás cukor
40 g zselatinpor
600 g tejszín

Az omlós lap kenéséhez:
50 g sárgabarack íz

Díszítéshez:
30 g zselatinpor
200 g tejszín
friss gyümölcs
50-50 g pörkölt mogyoró és étcsokoládé

Elkészítése:
Az omlós tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ez alatt elkészítjük a piskótát: A tojás fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük, a tojássárgáját fehéredésig keverjük. A két tojás részt egymásba forgatjuk, majd hozzá adjuk a lisztes kakaót. Kerek lapnak kikenjük és 180 °C-os e.gőzös sütőben sütjük. Az omlós lapból is kerek lapot sütünk 180 °C-os e.gőzös sütőben. Mazsolát megmossuk és beáztatjuk.

Túrót szitán áttörjük citrommal, porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük, hozzá adjuk a mazsolát.

Tejszínhabot több részletben hozzá keverjük majd hozzá adjuk a zselatinoldatot.

Az omlós lapot tortakarikába helyezzük és megkenjük lekvárral. Rákenjük a töltelék felét majd ráhelyezzük a piskóta lapot. Erre a töltelék maradék részét kenjük. Hűtő szekrényben dermesztjük.

A tortát tejszínhabbal körbe kenjük oldalát csokoládé és mogyoró keverékével panírozzuk. Tetejét friss gyümölcsel és tejszínhab rózsákkal díszítjük.