A Focus cukrász tanfolyamon készítettük.
Hozzávalók:
400 g liszt
240 g margarin
40 g tojássárgája
16 g só
120 ml tejszín
Elkészítés:
Nyersanyagokat előkészítjük , és a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, majd a tojássárgájával elkevert tejszínnel begyúrjuk a tésztát. A sót a tejszínben feloldva adjuk a tésztához.
A tésztát 15 – 20 mm vastagra nyújtjuk, recés nyújtóval mintázzuk és megkenjük egész tojással. Kifagyasztjuk.
Hozzávalók:
400 g liszt
240 g margarin
40 g tojássárgája
16 g só
120 ml tejszín
Elkészítés:
Nyersanyagokat előkészítjük , és a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, majd a tojássárgájával elkevert tejszínnel begyúrjuk a tésztát. A sót a tejszínben feloldva adjuk a tésztához.
A tésztát 15 – 20 mm vastagra nyújtjuk, recés nyújtóval mintázzuk és megkenjük egész tojással. Kifagyasztjuk.