Sós omlós teasütemény


A Focus cukrász tanfolyamon készítettük.

Hozzávalók:
400 g liszt
240 g margarin
40 g tojássárgája
16 g só
120 ml tejszín

Elkészítés:
Nyersanyagokat előkészítjük , és a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, majd a tojássárgájával elkevert tejszínnel begyúrjuk a tésztát. A sót a tejszínben feloldva adjuk a tésztához.

A tésztát 15 – 20 mm vastagra nyújtjuk, recés nyújtóval mintázzuk és megkenjük egész tojással. Kifagyasztjuk.


Fagyasztás után újra lekenjük tojással és megszórjuk díszítő anyaggal. (Díszítő anyag lehet: reszelt sajt, szezám mag, köménymag, egész mák, tökmag, stb.)

Kialakítjuk a kívánt formát vágással, kiszúrással, csavarással. Enyhén gőzös sütőtérben 190 – 200 °C -on.