Sajtos képviselő fánk




Hozzávalók:

Tészta
100 g liszt
100 g étolaj
100 g víz
5 g só
5 g kristálycukor
kb. 4 egész tojás

Sajtkrém:
150 g reszelt sajt
150 g krém margarin
18 g só
120 g tojássárgája
375 g tejszín 

Díszítés:
Reszelt sajt
Kígyóuborka
Retek
Petrezselyem zöldje

A folyadékot, az olajat, a cukrot, a sót felforraljuk, majd bele keverjük a lisztet és addig reszteljük, amíg el nem válik az edény falától. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadjuk egyesével az egész tojásokat. Ezt addig folytatjuk, míg egynemű, sima, jól formázható tésztát kapunk. Csillag csöves nyomó zsákból félgömböket formázunk szilikonos sütőpapírral fedett lemezre. 180 °C-os gőzös sütőtérben együtemű sütéssel készre sütjük.


A sajtkrémhez a margarinon kívül mindent egy edényben gőz felett összefőzünk. Kihűlés után a margarinnal kihabosítjuk, majd a fánkokat megtöltjük és reszelt sajttal díszítjük.