Rumos csoki mousse (5 adag)



A Focus cukrász tanfolyamon készítettük.


Hozzávalók:
80 g tejszín
10 g rum
50 g porcukor
5 g vaníliás cukor
½ narancs reszelt héja

150 g étcsokoládé (olvasztva)

250 g tejszínhab

Díszítés:
Ét- és fehér csoki pasztilla

Elkészítése:
Étcsokoládét felolvasztjuk.
A 80 g tejszínt, a rumot, a porcukrot, vaníliás cukrot és a narancshéjat összeforraljuk.

Az olvasztott csokoládéhoz adagoljuk a forró tejszínes keveréket több részletben, ügyelve arra, hogy a hozzá adott rész mindig alaposan el legyen dolgozva. A keveréket szobahőmérsékletűre hűtjük.

A kihűlt alapba beledolgozzuk a 250 g tejszínhabot több részletben adagolva. Hűtőben dermesztjük.

Két kanál segítségével kialakítjuk a kívánt mouse formát.

Ét- és fehér csokoládéból pasztillákat készítünk és ezekkel díszítjük a tányérokat.