A Focus cukrász tanfolyamon készítettük.
Hozzávalók:
80 g tejszín
10 g rum
50 g porcukor
5 g vaníliás cukor
½ narancs reszelt héja
150 g étcsokoládé (olvasztva)
250 g tejszínhab
Díszítés:
Ét- és fehér csoki pasztilla
Elkészítése:
Étcsokoládét felolvasztjuk.
250 g tejszínhab
Díszítés:
Ét- és fehér csoki pasztilla
Elkészítése:
Étcsokoládét felolvasztjuk.
A 80 g tejszínt, a rumot, a porcukrot, vaníliás cukrot és a narancshéjat összeforraljuk.
Az olvasztott csokoládéhoz adagoljuk a forró tejszínes keveréket több részletben, ügyelve arra, hogy a hozzá adott rész mindig alaposan el legyen dolgozva. A keveréket szobahőmérsékletűre hűtjük.
A kihűlt alapba beledolgozzuk a 250 g tejszínhabot több részletben adagolva. Hűtőben dermesztjük.
Két kanál segítségével kialakítjuk a kívánt mouse formát.
Ét- és fehér csokoládéból pasztillákat készítünk és ezekkel díszítjük a tányérokat.
A kihűlt alapba beledolgozzuk a 250 g tejszínhabot több részletben adagolva. Hűtőben dermesztjük.
Két kanál segítségével kialakítjuk a kívánt mouse formát.
Ét- és fehér csokoládéból pasztillákat készítünk és ezekkel díszítjük a tányérokat.