A Focus cukrász tanfolyamon készítettük néhány éve. Nem tudom, miért nem készült a végeredményről fotó.
Néró tészta:
300 g liszt
180 g margarin
180g porcukor
6 g citromhéj
120 g tojássárgája
6 g vaníliás cukor
42 g víz
Párizsi krém:
175 g tejszín
250 g kristálycukor
100 g kakaópor
250 g margarin
Baracklekvár
Elkészítés:
A lágy margarint a porcukorral, a vízzel, a vaníliás cukorral és a citromhéj reszelékkel nagyon alaposan kihabosítjuk. Egyenként hozzá adjuk a tojássárgáját és tovább habosítjuk. Majd óvatosan hozzá keverjük a lisztet spatulával.
A masszából egy szilikonos papírral fedett sütőlemezre félgömb vagy babapiskóta formát nyomunk, majd enyhén gőzös sütőben 185 °C-on megsütjük.
A kisült tésztákat betöltjük párizsi krémmel vagy baracklekvárral.
Párizsi krém: a tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a vaj negyed részét, majd besűrítjük. Kihűlve a visszamaradt vajjal habosra keverjük.
Félig étcsokoládéba mártjuk vagy teljes hosszában spineljük (csíkozzuk).