Mentás mascarponés barackos pohárkrém


A Focus cukrász tanfolyamon készítettük.

Krém:
100 g mascarpone
50 g porcukor
10 g vaníliás cukor
40 g friss tojássárgája
60 g friss tojásfehérje
200 g tejszínhab
8 db Friss mentalevél
30 g kristálycukor


Sárgabarack öntet:
200 g mirelit sárgabarack
0,5 dl barackpálinka
80 g kristálycukor
1 csipet fahéj
1 csipet só

Elkészítés:
A mirelit sárgabarackból, cukorból, pálinkából és a fűszerből öntetet főzünk. A mascarponét, porcukrot, tojássárgáját kihabosítjuk. A megmosott mentalevelet apróra vágjuk és a habos mascarpone alaphoz adjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, közben a tejszínből is habot készítünk. Mind két habot a mascarpone alaphoz adjuk, vigyázva arra, hogy ne törjük össze a habokat.

Pohárba rétegezzük a krémet és a gyümölcs öntetet úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Friss mentával és befőttel díszítjük.