Málnás pohárkrém



A Focus cukrász tanfolyamon készítettük.

Főzött krém:
600 ml tej
60 g pudingpor
100 g kristálycukor

400 g Tejszínhab
20 g vaníliás cukor

Málna püré:
200 g Mirelit málna
120 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor
100 g víz

Díszítés:
Friss málna
Tejszínhab rózsa
Csokoládé pasztilla

Elkészítés:

A tejből és a cukorból, vanília pudingporból pudingot főzünk. A mirelit málnából a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral öntet főzünk.

A kihűlt pudingot simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínhabból keveset félre teszünk egy keveset a díszítéshez. A többit a vaníliás alaphoz adjuk.

Pohárba rétegezzük a krémet és az öntetet.

Friss málnával, tejszínhab rózsával, csokoládé pasztillával díszíthetjük.