A Focus cukrász tanfolyamon készítettük.
Főzött krém:
600 ml tej
60 g pudingpor
100 g kristálycukor
400 g tejszínhab
20 g vaníliás cukor
Málna püré:
200 g mirelit málna
120 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor
100 g víz
Díszítés:
Friss málna
Tejszínhab rózsa
Csokoládé pasztilla
Elkészítés:
A tejből és a cukorból, vanília pudingporból pudingot főzünk. A mirelit málnából a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral öntet főzünk.
A kihűlt pudingot simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínhabból keveset félre teszünk egy keveset a díszítéshez. A többit a vaníliás alaphoz adjuk.
Pohárba rétegezzük a krémet és az öntetet.
Friss málnával, tejszínhab rózsával, csokoládé pasztillával díszíthetjük.