Kastély torta (16 szeletes)


A Focus cukrász tanfolyamon készítettük. Bevallom, nekem túl édes. 

Hozzávalók a tésztához (5 lap):
500 g tojásfehérje
450 g kristálycukor
250 g darált dió
75 g kakaópor
6 g étolaj

A krémhez:
330 g főzö tejszín
210 g kristálycukor
50 g pudingpor
50 g vaníliáscukor

500 g tejszínhab
15 g zselatin + 50g hideg víz

Díszítés:
200 g tejszín + pici porcukor
Csokoládé pasztilla

Elkészítés:
A tojásfehérjét a kristálycukorral keményhabbá verjük. Összekeverjük a diót és a kakaóport . Hozzá adjuk a tojáshabhoz az olajjal együtt. Rajzoljunk fel 5 kört szilikonpapírra. Fordítsuk meg, hogy a tinta ne fogja meg a tortát (és ne ivódjon be káros anyag). A masszát 5 egyenlő részre osztjuk és kerek lapnak kikenjük szilikonos papírral fedett sütőlemezre. A körök legyenek fél centivel a vonalon kívül, mert a széle egy kicsit megég, illetve össze is megy egy kicsit.  Fél 180 °C-on enyhén gőzös sütőben sütjük.

Krém:
A kristálycukorból olvasztott cukrot készítünk. Kevés tejszínnel simára keverjük a pudingport, a maradék tejszínt vékony sugárban a cukorhoz adjuk folyamatos keverés mellett. Az oldott pudingporral kész krémmé főzzük. Kihűtjük.

Amíg a krém kihűl addig kemény habbá verjük a tejszínt. Ha a krém kihűlt botmixerrel simára keverjük és hozzá adjuk a tejszínhabot.

A lapokat egyformára szúrjuk torta karika segítségével. A krémhez hozzá adjuk a zselatint és betöltjük a tortát.

Kidermesztjük. Az oldalát pirított szeletelt mandulával panírozzuk, tetejét tejszínhab rózsákkal és temperált csokoládé felhasználása segítségével „Kastély” felirattal díszitjük.

Érdemes legalább egy napig hűteni, de frissen felvágva így néz ki: