Fatörzs (csokikrémes piskóta)




A Focus cukrász tanfolyamon készítettük pár éve. Nekem tömör, de van, aki szereti.

Piskóta:
500 g egész tojás
200 g kristálycukor
200 g liszt
20 g étolaj

Kétféle krémmel is tölthetjük. 

Rokokó Krém (alap vajkrém):
200 g margarin
100 g porcukor
75g kakaópor

Párizsi krém:
85 g tejszín
122 g kristálycukor
49 g kakaópor
122 g margarin

Díszítés:
Saját krém
Friss bogyós gyümölcs
Marcipán levél
Marcipán gomba
Csokoládé balta
Zöldre színezett kókusz reszelék

Elkészítés:
A tojásokból, a kristálycukorból, a lisztből, az étolajból piskóta masszát készítünk. A masszából egy nagy vastag lapot és egy kicsi vékony lapot kenünk. 

Ha párizsi krémet használunk: a tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a vaj negyed részét, majd besűrítjük. Kihűlve a visszamaradt vajjal habosra keverjük.

A krémből félre teszünk díszítésre, majd megkenjük mind a két lapot krémmel és roládnak feltekerjük. Dermesztjük. Dermesztés után a nagy roládot megkenjük krémmel. A kis roládból 6 - 8 darabot vágunk és ezeket a darabokat ráhelyezzük a nagy roládra, szétszórva. Majd saját krémmel felhúzzuk az oldalaikat és fésű kártyával díszítjük. Dermesztjük. Díszítjük és szeleteljük