A receptet a ripost oldalán találtam.
Hozzávalók:
120 g liszt
60 g margarin
30 g porcukor
1 db tojás
100 g cukor
3 db tojás
2 db citrom (reszelt héj+ lé)
120 g margarin
Elkészítés:
Összemorzsoljuk a lisztet a margarinnal (vagy vajjal) és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, és egy órára (jobb esetben egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint amekkora a forma. A piteformába helyezzük. (A szélét levágva szebb lesz, de nem tudtam, hogy nem folyik-e ki a töltelék, ha vágok a tésztából).
2 db citrom (reszelt héj+ lé)
120 g margarin
Elkészítés:
Összemorzsoljuk a lisztet a margarinnal (vagy vajjal) és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, és egy órára (jobb esetben egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint amekkora a forma. A piteformába helyezzük. (A szélét levágva szebb lesz, de nem tudtam, hogy nem folyik-e ki a töltelék, ha vágok a tésztából).
Megszúrjuk villával, és sütőpapírra nehezéket téve (bab, megmosott pénzérme, stb.) 180 fokon megsütjük. Míg hűl, elkészítjük a krémet.
Vízgőz felett a hozzávalókat - a margarin kivételével- folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd amikor langyos, a margarint belekeverjük, a tésztába öntjük, és hütőben dermedés után (1-2 óra) fogyaszjuk.