Citromos tart





A receptet a ripost oldalán találtam.

Hozzávalók:
120 g liszt
60 g margarin
30 g porcukor
1 db tojás

100 g cukor
3 db tojás
2 db citrom
120 g margarin

Elkészítés:
Összemorzsoljuk a lisztet a margarinnal (vagy vajjal) és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, és egy órára (jobb esetben egy éjszakára) a hűtőbe tesszük. 

Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint amekkora a forma. A piteformába helyezzük. (A szélét levágva szebb lesz, de nem tudtam, hogy nem folyik-e ki a töltelék, ha vágok a tésztából). 

Megszúrjuk villával, és sütőpapírra nehezéket téve (bab, megmosott pénzérme, stb.) 180 fokon megsütjük. Míg hül, elkészítjük a krémet.

Vízgőz felett a hozzávalókat - a margarin kivételével-  folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd amikor langyos, a margarint belekeverjük, a tésztába öntjük, és hütőben dermedés után (1-2 óra) fogyaszjuk.