Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
1 kis fej vöröshagyma (felkockázva)
1 tv paprika (felkockázva)
1 paradicsom (hámozva, felkockázva)
90-100 g bacon vagy száraz kolbász(mjndkettő ad egy plusz ízt)
90 g rizs
500 g főzőtejszín
Fűszerek ízlés szerint (só, bors, fűszerpaprika, füstölt édes paprika, kömény, kakkukfű, rozmaring, gulyáskrém)
1 nagy pohár tejföl
A vöröshagyma negyedét üvegesre pirítom. Beleöntöm a megmosott rizst, majd egy kis pirítás után felöntöm 1 dl vízzel.
A savanyú káposztát kiöblítem, kicsavarom, pirítom.
A maradék hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Beleteszem a bacont, a darált húst. Fűszerezem, lepirítom. Megszórom egy púpos kk fűszerpaprikával, és egy csipet füstölt paprikával. Hozzáöntök egy kis vizet, és fedő alatt hagyom puhulni. Amikor elfőtt a víz, hozzáadom a rizst, és a tejszínnel összefőzöm kicsit.
A káposzta felét egy tepsibe vagy jénaiba teszem. Ráöntöm a húsos keveréket. Rászórom a következő réteg káposztát, majd lekenem a sóval ízesített tejfölt.
175 fokon először fél órán át lefedve, majd fedél nélkül addig sütjük, amíg kicsit megbarnul a tejföl.
Jó étvágyat! 🙂