Azt a receptet is közzé teszem, amit a Focusban tanultam, de a saját mixem jobban a szívemhez nőtt. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
8 db tojás
200 g kristálycukor
80 g étolaj
145 g liszt
80 g kakaópor
20 g vaníliás cukor
5 g sütőpor
A töltelékhez:
500 g baracklekvár
Az áthúzáshoz:
350 g étbevonó
olaj
Elkészítés:
A tojást és a cukrot gőz felett 45-50 fokra melegítjük, míg a cukor felolvad. Átöntjük egy tálba, és addig keverjük elektromos habverővel, míg ki nem fehéredik, és sokszorosára nem duzzad.
Ekkor óvatosan, apránként hozzákeverjük a kakaóporos lisztet. Amikor már a teljes mennyiséget hozzáadtuk, óvatosan, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk az olajat.
Torta karikába öntjük a masszát, kihúzzuk a karika szélére a masszát. Gőzös, 170-180 ° C-os sütőben sütjük (kb. 40 perc).
Formában, lefelé fordítva hűtjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk, és felmelegített lekvárral kenjük a szinteket, majd a tetejét is (a felmelegítésre azért van szükség, hogy a pektin jobban összeragassza a rétegeket).

Ezután rácsra helyezzük, csokoládéval leöntjük, szeleteljük, majd minden szeletre ráírjuk a Sacher szót.