Minion torta


Ezt a tortát másodszor készítem el. Egyszer csinálatam tavay nyáron a fiam szülinapjára, de még nem sikerült feltöltenem. Íme:



Másodszor is elkészítettem, most már egy-két fázisfotót is készítettem.

Hozzávalók:

A piskótához:
12 db tojás
240 g liszt
240 g kristálycukor

A vajkrémhez az Édesízek receptjét szoktam használni, ebben az esetben banánkivonatot és egy kis sárga színezéket is tettem bele:
500 g porcukor
400 g vaj
4 tk tej
banánkivonat ízlés szerint
vaníliakivaonat ízlés szerint
sárga ételfesték (opcionális)

A díszítéshez:
1 kg sárga fondant
250 g fehér fondant
250 g kék fondant
a többi színhez színezéket használtam

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük.

Hozzáadjuk a tojás sárgáját.

Majd beleszitáljuk a lisztet.
2 kis tortaformába és egy félgömb formába öntjük (különben farigcsálni kell a fejét), és gőzös sütőben (pl. tepsiben vizet téve a sütő aljára) megsütjük.

Sütés után a vajkrém felével töltjük, majd hűtőbe tesszük.

Nyáron a fondant felrakása után kicsit pufóknak tűnt a minyon, így most inkább vágtam a széléből.
Második alkalommal már a fenekét is formáztam. Ez természetesen opcionális. :)


A vajkrém másik felének egy részével bevonjuk, újra hűtőbe tesszük, majd ismét bevonjuk.


A második kenés után azonnal ráhelyezzük a sárga fondant-t, majd szépen feltesszük a többi részét is (szem, nadrág, stb.)
Ezeket szemmérték alapján készítettem, nincsenek konkrét méreteim.

Ami fontos lehet: a szemét és a szemüveg keretét érdemes a félgömb sütőformán megszáradni, hogy ne egyenes, hanem íves legyen, különben nehéz lesz a fejre rögzíteni. Az első (sárga) fondant tökéletesen ragadt a vajkrémhez, a többi réteget vízzel ragasszuk egymáshoz.
A karját érdemes kicsit hosszabbra hagyni, mert így kellően alátámasztja az alsó rész, és nem húzza le a súly (rövidebb kart vékonyabb fondant-nal érdemes készíteni, vagy pl. fogvájóval rögzíteni).
A haja fogvájóra sodort fondant.  



Íme a kerek fenék: