A receptet a nosalty oldalán találtam. Nem teljesen olyan, mint amilyet a kínai éttermekben lehet kapni, de finom.
Hozzávalók:
A bundához:
1 db csirkemell filé
1 csipet só
bors ízlés szerint
12 evőkanál finomliszt
6 csapott ek étkezési keményítő
3 kk sütőpor
2 tojás
2 ek napraforgó olaj
4 evőkanál víz
A mázhoz:
200 g ketchup
4 teáskanál méz (ízlés szerint)
6 ek szezámmag
chilipehely
olaj a sütéshez
A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tálban összekeverjük a bunda hozzávalót, majd beleforgatjuk a húst. Bő olajban megsütjük.
Összekeverjük a máz hozzávalóit, majd belemártjuk a húsokat.
Akkor a legfinomabb, ha hagyjuk kicsit állni, hogy beszívja a mázat a hús bundája.
Kínai rizzsel vagy (szójaszószos) spagettivel tálaljuk.