Szerettem volna valami egyszerű, sós nasit készíteni. Eszembe jutott, hogy van a fagyasztóban leveles tészta. Készítettem már belőle sós rudat, de sosem tetszett, hogy hiába sózom a tetejét, a tészta sótlan marad. Erre találtam ki a következő dolgot.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
só
őrölt és egész kömény
fűszerpaprika
Elkészítés:
A tésztát ugyanakkora kockákra nyújtjuk (most könnyű helyzetben voltam, mert nem egy tömbben, hanem sok vékony lapban volt a tészta).
Az első tésztát nem liszten, hanem egész köményen nyújtottam ki, hogy sütés után se essen le a rúdról.
Félretesszük, készítünk egy sós-paprikás réteget. A következő réteget bevizezzük, ráfektetjük a paprikásra,
majd beszórjuk őrölt köménnyel.A 3 réteget kicsit kinyújtjuk, így jobban összetapadnak a rétegek, és vékonyabb is lesz.
A széleket kicsit összenyomjuk, tekerünk rajta, és sütőpapírra fektetjük.