Hozzávalók:
6 szelet csontos tarja
1 tk füstölt fűszerpaprika
1 kk őrölt bors
1 tk fokhagyma por
1 tk vöröshagyma por
1 tk mustármag por
1 csipet Cayenne bors
1-1,5 dl olaj
só (csak sütés előtt!)
Fél doboz sör
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük, majd az olajat is hozzáadjuk.
1 tk füstölt fűszerpaprika
1 kk őrölt bors
1 tk fokhagyma por
1 tk vöröshagyma por
1 tk mustármag por
1 csipet Cayenne bors
1-1,5 dl olaj
só (csak sütés előtt!)
Fél doboz sör
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük, majd az olajat is hozzáadjuk.
Beleforgatjuk a tarjaszeleteket, majd hűtőben pihentetjük -ha lehet, legalább egy napig.
A sütés délelőttjén kivesszük a hűtőből, és a szeleteket megsózzuk. Hagyjuk negyed órán keresztül pihenni - így beszívja a sót, és a hús is felmelegszik egy kissé. A húsokat hirtelen, nagy lángon megpirítjuk (elég az olaj, ami rajta van), és visszahelyezzük a tepsibe. Fél doboz sört öntünk rá, lefedjük, majd kb. 1,5-2 órán át sütjük.
Olyan porhanyós lett, hogy volt olyan szelet, ami annak ellenére szétesett, hogy nagyon óvatosan szedtem ki.
A képek sajnos nem adják vissza, milyen jól nézett ki.
A sütés délelőttjén kivesszük a hűtőből, és a szeleteket megsózzuk. Hagyjuk negyed órán keresztül pihenni - így beszívja a sót, és a hús is felmelegszik egy kissé. A húsokat hirtelen, nagy lángon megpirítjuk (elég az olaj, ami rajta van), és visszahelyezzük a tepsibe. Fél doboz sört öntünk rá, lefedjük, majd kb. 1,5-2 órán át sütjük.
Olyan porhanyós lett, hogy volt olyan szelet, ami annak ellenére szétesett, hogy nagyon óvatosan szedtem ki.
A képek sajnos nem adják vissza, milyen jól nézett ki.