Tejes kifli




























Ezt a receptet Veruss oldalán találtam. A férjem azt hitte, hogy bolti, mert nem hitte el, hogy ilyen gyorsan ilyen finom kiflit hoztam össze.

Lisztből többfélét használtam, és egyből 2 adagot készítettem.

Hozzávalók:
1 kg liszt (kenyérliszt, sima liszt és teljes kiőrlésű keveréke)
2 csipet aszkorbinsav
5 dkg friss élesztő
3 dl tej
4 dl langyos víz
3 teáskanál só
4 teáskanál cukor
1 dl olaj

Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe belekeverjük a  sót, az aszkorbinsavat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a vizet. Jól megdagasztjuk, és apránként hozzáadjuk az olajat is. 
Lisztezett nyújtófán tállal leborítva 30 percig kelesztjük.

A tésztát kettéválasztjuk.



























Mindkét felét 8 részre vágjuk,


























majd kinyújtjuk.



























Feltekerjük, sütőpapírral letakart sütőlapra helyezzük, majd fél órán át kelesztjük konyharuhával letakarva. (Én az egyik adagot egyenesre, a másikat kifli alakúra formáltam.) 



























Az eredeti recept szerint vízzel kellene lekenni, de én a gázsütőm miatt én kis vízzel hígított tejet használtam, hogy kapjon egy kis színt.



























Magas hőfokon sütjük, a sütő aljában vizes tepsivel (én minden pékárut így sütök, szebbek, lazábbak lesznek).