Hozzávalók:
4 szelet tarja
2 ek ketchup
2 teáskanál dijoni mustár
3 ek napraforgó olaj
1 ek worcester-szósz
só, bors
fokhagyma
fél doboz (alkoholmentes) sör
Elkészítés:
A tarjaszeleteket kiklopfoljuk.
A só és a fokhagyma kivételével a hozzávalókat összekeverjük, és a húsra kenjük.
1-2 éjszakára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt sózzuk. Beletesszük egy tepsibe vagy jénaiba. Óvatosan sört öntünk rá - úgy, hogy a fűszereket ne mossa le a húsról.
2 órán át sütjük lefedve, félidőben megfordítva. Kivesszük, rányomunk ízlés szerint fokhagymát (én 5-6 gerezdet használtam fel), rálocsolunk egy kicsit a hús szaftjából, és visszatesszük 5-10 percre.
Az eredeti recept szerint csak 45 percig kellett volna sütni, de én imádom, ha porhanyósra sül. A húsokat elő szoktam sütni, most azért nem tettem, mert féltem, hogy megég a ketchup és a mustár - de így is nagyon finom lett a végeredmény.
Burgonyapürével és tejfölös uborkasalátával isteni.