Hozzávalók:
6 (bio) cukkini
só, bors
2 tojás
kb 300 g liszt
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, megsózzuk és 10-15 percre állni hagyjuk.
só, bors
2 tojás
kb 300 g liszt
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, megsózzuk és 10-15 percre állni hagyjuk.
Ezután átöblítjük, kifacsarjuk (így nem lesz keserű és nem kell hozzá annyi liszt). Nekem 1235 gramm reszelt cukkiniből 874 gramm lett. Szükség esetén újra sózzuk, és borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, hogy se híg, se kemény ne legyen.
Egy bögrébe vizet teszünk, ebbe minden használat előtt belemártjuk a kanalat, amivel a "tésztát" a felmelegített palacsintasütőbe szedjük, és amivel kilapítjuk. Kb. 1 centisre lapítjuk, mindkét felét aranybarnára sütjük.