Mexikói csirkemell, csirkecomb




























Szeretem a mexikói pácokat, de próbálom ízfokozó nélkül elérni ugyanazt a hatást. Csirkemellel szoktam készíteni, de most comb volt itthon.

Hozzávalók 2 személyre:
2 csirkecomb
fél kávéskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
1 teáskanál fokhagyma por (nem sózott!)
1 csapott kávéskanál cayenne bors
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
fél doboz (alkoholmentes) sör

Elkészítés:
A fűszereket belekeverjük az olajba, majd bekenjük a csirkecombokat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Következő nap megforgatjuk a pácban, megsózzuk, és tepsibe helyezzük. Én szeretem, ha jénaiban van, mert akkor látom, ahogyan sül. A sörrel kiöblítjük a pácos edényt, és a sört óvatosan a jénaiba öntjük - ügyelve arra, hogy a csirkéről ne mossa le a fűszeres bevonatot. Fedő alatt először magas, majd alacsonyabb hőfokon 1,5 órán át sütjük - így isteni finom, szaftos, porhanyós sültet kapunk. Krumplipürével és zöldségkörettel tálaljuk.