Bevallom, nem is szeretem az ekler fánkot. Mostanában elég fáradt vagyok, hogy összekeverjek dolgokat. A bismarck fánkot szeretem. Amikor láttam az eredeti képet, láttam, hogy képviselőfánk-szerű a tésztája, de valahogy nem esett le, hogy nem is ilyet szeretnék enni...
Az eredeti receptet Dacota oldalán találtam. Itt szeretném leszögezni, hogy a recept jó, a férjemnek ízlett, csak én most nem erre vágytam. (Sebaj, ha nagyobbak lesznek a gyerekek...)
Annyit változtattam, hogy pudinggal töltöttem, mert azt jobban szeretem, mint a tejszínt.
Hozzávalók:
A tésztához:
8 dkg vaj
1,5 dl hideg víz
10 dkg liszt
4 tojás
1 tk cukor
1 csipet só
A krémhez:
1 főzés nélküli pudingpor
4 dl tej
A tetejére:
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
fél dl víz
1 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat egy teflon edénybe kockázzuk, hozzárakjuk a cukrot és a csipet sót. Ráöntjük a vizet, és kis lángon felforraljuk. Hozzáöntjük a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Ha egybeáll a tészta, lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Hűtjük öt percig..
Habzsák segítségével sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk kb. 10 centis csíkokat, majd állni hagyjuk kb. fél órát. Előmelegített sütőben 10 percig 220 fokon, majd 180 fokon sütjük. A sütőajtót résnyire nyitva hűtjük.
Recés késsel félbevágjuk őket.
Pudinggal töltjük. A tetejét gőz felett olvasztott csokival kenjük.