Annyira nagyon guszták Babette tejes zsemléi, hogy muszáj volt kipróbálnom a receptet. Érdekes, hogy egyáltalán nem úgy néz ki, mint az övé (a képein puhának tűnnek, mint a kalács, nekem ropogósak). Lehet, hogy a sütőn múlik, mindenesetre nagyon finomak lettek!
http://babette-babettefz.blogspot.hu/2013/01/tejes-zsemle.html
Természetesen egyből dupla adagot készítettem. Kicsit változtattam, mert csak 30 dkg kenyérlisztem volt, és sikért is tettem hozzá.
Hozzávalók:
30 dkg kenyérliszt
90 dkg (bio) liszt
1 dkg sikér
6 dl langyos tej
5 dkg élesztő
2 teáskanál cukor
4 teáskanál só
2 tojás
1 csomag (125 g) bio vaj
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva a lisztkeverékhez adjuk. Hagyjuk egy picit, hogy az élesztő kifejtse hatását, majd hozzáadjuk a vajat és tojást, melyben előtte jól elkevertük a sót.
Letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán négybe, majd 24 darabra vágjuk. Egyenként átdagasztjuk majd formázzuk őket. Lisztezett tepsin kelesztjük kb. 10 percig, és mehet is a középmeleg sütőbe.