Gyógyító húsleves




A család meg van fázva, a férjem lázas volt az éjjel, így megint megfőztem az ilyenkor szokásos gyógyító húslevest. Csirkéből mindig tanyasit veszek, zöldségekből biót, ha tudok, és a fűszerek is sokat segítenek. A felnőttek egy kis cayenne-paprikát (utálom borsnak hívni, hiszen paprika!) is kapnak bele. Mindig beválik. Nem egy pillanat alatt hat, de többet segít, mint a citromos-mézes tea. :)

Hozzávalók:
1-2 csirke farhát
3 db répa
1 nagyobb vagy 2 kisebb gyökér
1 kisebb zeller
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 db kb. 2 cm-es gyömbér
1 kávéskanál kurkuma
kb. 20 szem színes bors
1 késhegynyi fűszerpaprika
só ízlés szerint (kb. 2 evőkanálnyi)

A húslevest nagyon lassú tűzön főzzük, amíg el nem készül. Ízlés szerint tovább fűszerezzük, majd főtt tésztával kínáljuk.