Pár éve találtam itt egy nagyon jó receptet, ezt használom azóta is.
Hozzávalók 4 főre:
240 g liszt
6 tojás
2 tk sütőpor
3 dl tej
egy pici himalája só
Juharszirup
Tejszínhab
A tojást szétválasztjuk. A fehérjét megsózzuk és kézi mixerrel kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, kézi mixerrel csomómentesre keverjük, végül egy spatulával óvatosan hozzákeverjük a fehérjét.
Egy teflon serpenyőbe egy kis olajat spriccelünk, és megsütjük. Nem szabad túl magas lángon sütni, mert nyers marad a belseje.
Juharsziruppal, tejszínnel kínáljuk. Adhatunk hozzá sült bacont is, ahogyan az amerikaiak is eszik. (Úgy is nagyon szeretjük.)
Volt saját készítésű (cukor - és tartósítószermentes) banán dzsemem, a gyerekek azzal ették.
A tojást szétválasztjuk. A fehérjét megsózzuk és kézi mixerrel kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet, kézi mixerrel csomómentesre keverjük, végül egy spatulával óvatosan hozzákeverjük a fehérjét.
Egy teflon serpenyőbe egy kis olajat spriccelünk, és megsütjük. Nem szabad túl magas lángon sütni, mert nyers marad a belseje.
Juharsziruppal, tejszínnel kínáljuk. Adhatunk hozzá sült bacont is, ahogyan az amerikaiak is eszik. (Úgy is nagyon szeretjük.)
Volt saját készítésű (cukor - és tartósítószermentes) banán dzsemem, a gyerekek azzal ették.