Töltött gömbcukkini




Tegnap a boltban találtam néhány nagyon helyes gömbcukkinit. Egyből tudtam, mi lesz az ebéd!

Fogalmam sincs, hogy hogyan kell "hivatalosan" töltött cukkinit készíteni, én mindig ízlés szerint készítem.

Hozzávalók 4 személyre:
4 db gömbcukkini
1 közepes fej vöröshagyma
1 csirkemell filé (fél csirkemell) vagy darált hús
1 nagy vagy két kisebb paradicsom
kakukkfű, rozmaring, őrölt kömény ízlés szerint
(kis bacon)
2 dl 20 %-os főzőtejszín
1 kis bögre rizs

A cukkiniket félbevágjuk, és a vágott felét egy kis olajon megpirítjuk (így kissé megpuhul a húsa). A cukkiniket kivájjuk, csak kb. fél cm vastag részt hagyunk a héján. Aki nem szereti a paradicsom héját, nagyon könnyen le tudja húzni, ha az alját és a tetejét kissé bevágva pár másodpercre forró majd jéghideg vízbe teszi.
Vajon megpirítunk1 bögre rizst, majd ugyanennyi vízzel felöntjük és sózzuk. 
A hagymát és a csirkemellet ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk. Volt 6 szelet baconöm, amit apró kockára vágtam, és szintén beletettem. Még sosem tettem bele, de szerintem így is nagyon finom lett! Egy pici vizet öntünk rá, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és cukkinit. Ízlés szerint fűszerezzük (én 1 kb. fél tk rozmaringot, 2 tk kakukkfüvet és egy csipet őrölt köményt szoktam bele tenni). Hozzáöntjük a tejszínt, a félkemény rizst, 1 perc alatt összefőzzük, majd a keveréket beletöltjük a cukkinibe. 
Sajtot reszelünk rá, és magas hőfokon addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.