Hozzávalók:
1 kisebb vöröshagyma
1 kisebb fej zeller
kb. 1 l húsleves vagy víz
leveskocka, vegeta ízlés szerint
só ízlés szerint
2-2,5 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Kétféleképpen készíthetjük:
1. Ha van húslevesünk (én szándékosan sokat szoktam főzni, hogy maradjon alaplevem más ételekhez), akkor csak belekockázzuk a zellert, nincs is szükség vöröshagymára
2. Ha nincs húslevesünk, üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, majd felöntjük vízzel. Belekockázzuk a zellert, és puhára főzzük. Esetleg leveskockát vagy egy kis vegetát tehetünk bele, ízlés szerint.
Bármelyik megoldást is választjuk, ha puhára fő a zeller, csak le kell turmixolni botmixerrel, hozzányomni egy fokhagymagerezdet, esetleg szűrőn átszűrni, átnyomkodni. Kellemesen sűrű levest kapunk, nem szükséges sűrítőanyagot (pl. lisztet) beletenni.


