Hozzávalók:
300 g rizottó rizs
3 dl víz
1 kávéskanál só
1-1,2 l tej
3 dl főzőtejszín
50 g cukor
Elkészítés:
A rizst nagyon alaposan átmossuk, leszűrjük. Egy teflon edénybe tesszük, ráöntünk 3 dl vizet.
6-os fokozaton addig főzzük, míg majdnem az összes vizet magába szívja.
Ezután hozzáöntünk 1 liter tejet, és sózzuk. 5-ös fokozaton főzzük, gyakran kevergetve (ehhez javaslom egy konyhai spatula használatát, az nem karcolja az edényt). Amikor megpuhul a rizs, hozzáöntjük a tejszínt és a cukrot. (Ha karamellszósszal kínáljuk, nem javaslok bele több cukrot. Natúron fogyasztva lehet, hogy szükség lesz még egy kis édeítésre.) Kicsit keverjük, hogy a cukor elkeveredjen, majd kínáljuk. Rizstől függően hozzáadhatunk még 2 dl tejet, ha besűrűsödik.


