A receptet a Nosalty oldalán találtam, amikor tojásfehérjét kellett felhasználnom. Gyors, egyszerű, finom (nekem kicsit édes). Kicsit változtattam az összetevőkön.
Hozzávalók:
300 g mandulaliszt
2 evőkanál finomliszt
150 g porcukor
5 ml vanília aroma
4 db tojásfehérje
egy csipet só
2 citrom héjja vagy citromos cukor
100 g mandula a díszítéshez
Elkészítés:
A mandulát 9sszekeverjük a porcukorral, a lisszttel, az aromával és a citromhéjjal.
A tojásfehérjét lágy habbá verjük egy csipetnyi sóval, és óvatosan a mandulás keverékbe forgatjuk.
Sütőpapírral fedett sütőlapra kavalazzuk (kb egy teaskanálnyit). 1-1 mandulát vagy mandulaszeleteket nyomunk bele.
175 fokos sütőben 12-15 perc alatt egyhén világosbarna színűre sütjük.

