William Sengg insta oldalán találtam, ajánlom mindenki figyelmébe. A töltelék nekem kevés lett, így kicsit növeltem a mennyiségeket.
Hozzávalók:
1 bögre / 227 g langyos víz
2 teáskanál / 7g instant élesztő
2 ek / 16g cukor
1 ek / 13g olaj
2 bögre / 315g liszt
2 cs só
A töltelekhez:
70 g dió (aprítva)
50 g barna cukor
4 g fahéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük, dagasszuk össze, és tegyük kicsit félre.
A diót vágjuk kisebb-nagyobb darabokra, keverjük össze a cukorral és a fahéjjal.
Olajozzuk meg a kezünket, szaggassunk golflabdányi adagokat, és a jezünkben kilapítva töltsük bele diós tölteléket.
Lapítsuk ki, és kevés olajon süssük aranybarnára.