Pörkölt


Hozzávalók:
1 hagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
1-2 ek. olaj
400-500g dagadó
húspuhító só (elhagyható)
bors
fűszerpaprika
kömény
fokhagyma
gulyáskrém (elhagyható)
1 tk paradicsompüré (elhagyható)
1 ek. liszt 

Elkészítés:
A zöldségeket felaprítjuk, a húst kockára vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot. A húst megszórjuk húspuhító sóval, sóval, borssal, majd a pörköltalaphoz adjuk. Megpirítjuk, majd, amikor elfőtt a leve, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük forrásban lévő vízzel (így a hús nem keményedik vissza). 
Fűszerezzük, majd amikor megfőtt, egy kis vízzel felhigított lisszttel sűrítjük.