Hagymás-mustáros tarja

 

Hozzávalók:
4 szelet tarja
mustár 
fűszer (most 4 borsos fűszerkeverék)
fél dl sör

A hagymához:
1 fej hagyma felezve majd vékonyra szelve
liszt
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, majd bekenjük mustárral, és megszórjuk fűszerekkel. A külső részét forró olajon kissé átsütjük (egy külső réteget képzünk), majd behelyezzük egy sütőedénybe (én egy üvegedényt szoktam használni, aminek fedele is van). 175 fokon, lefedve 1,5 órán át sütjük (1 óra után érdemes megfordítani) a szeleteket. 
Amikor a húsnak már csak 5-10 perc kell, felszeljük a hagymát, lisztbe forgatjuk, majd forró, bő olajba szórjuk (óvatosan). Kissé lecsepegtetjük, majd a húsra helyezve tálaljuk. 
Burgonyakrokett, hasáb, krumplipüré, rizs egyaránt passzol hozzá.