Hozzávalók:
2 ek. olaj
500 g lapocka (felkockázva)
1 vöröshagyma (apróra vágva)
1 paprika (apróra vágva)
1 paradicsom (meghámozva, apróra vágva)
2-3 répa (felszeletelve)
2 fehérrépa (felszeletelve)
500 g burgonya (kockára vágva)
só, bors, fűszerpaprika (esetleg füstölt paprika is)
egy kiskanálnyi gulyáskrém
őrölt kömény ízlés szerintí
2 gerezd fokhagyma
csipetke (50-55 g liszt, 1 cs. só, 30 g víz)
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. A felkockázott húst hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, amíg elfő a leve. Utána hozzáadjuk a paprikát, és egy kis pirítás után a paradicsomot is. Megszórjuk pirospaprikával, füstölt paprikával, majd gyorsan felöntjük forró vízzel. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a répákat, majd a répa puhulása után a burgonyát is. Melegyomunk 2 gerezd fokhagymát, ízesítjük a gulyáskrémmel és az erős pistával.
Amíg minden megfő, elkészítjük a csipetkét. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd a vízzel. Összegyúrjuk, és 2 ujjal csípve tésztákat szaggatunk.
A tésztadarabokat beleszórjuk a levesbe, és pár perc múlva tálalhatjuk is.