Ez az, amit gyermekkoromban megszoktam, biztosan sokan készítik máshogyan.
Hozzávalók:
1 cs. mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica)
fél doboz tejföl
só, bors ízlés szerint
néhány evőkanál majonéz
1, maximum 2 alma
2-3 csemegeuborka
Elkészítés:
Megfőzzük a zöldségkeveréket. Én nem veszek olyat, amiben burgonya vagy zöldborsó van, mert nem azt szoktam meg. Ha nincs olyan keverék, amit szeretnék, akkor megfőzök egy csomag fagyasztott zsenge zöldborsót, egy-két répát (mérettől függően), és egy kis kukoricát.
Amikor megpuhultak a zöldségek, leszűrjük, és félretesszük, amíg kihűl.
A tejfölt összekeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a zöldséketet. Kis kockákra váguk az almát, és apróra az uborkát. Minden hozzávalót jól összekeverünk, és minimum fél napra hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.