Snorlax torta

 

Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt (ha L-es tojás, púpos liszt)
½ cs. sütőpor
1 csipet szódabikarbóna

A krémhez:
A fiam citromos krémet kért, ami túl lágy egy formatortához.
Szerencsére találtam egy fondant-nal bevont citromtortát, így reméltem, hogy Veronika krémje tartani fog. Így is lett. 
50 dkg mascarpone
1 nagy pohár citromos joghurt
2 dl habtejszín
ízlés szerint porcukor
reszelt citromhéj és citromlé 
2 tasak Dr. Oetker Zselatin fix por 

A vajkrémhez:
25 dkg porcukor 
20 dkg szobahőmérsékletű vaj 
1 teáskanál vanília kivonat 
2 tk tej
Nekem az édesízek vajkréme vált be, de bármilyen "ragasztó" jó

Egyéb hozzávaló:
Bolti fondant 

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával átszitáljuk. A tojásfehérjét a cukorral kikeverjük, egyesével beletesszük a tojássárgákat, majd összekeverjük. A piskótát 20-25 percig 180 fokon sütjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük. A krém többi hozzávalóit összekeverjük, majd óvatosan befefordatjuk a habot.
Betöltjük a tortába, majd egy napra dermedni hagyjuk.

A tortát megformázzuk (én kinyomtattam egy képet, azt használtam sablonnak). Ha végeztünk, bekenjük vajkrémmel, majd pár órára hűtőbe tesszük. Újabb réteg vajkrémmel simítjuk e felületet, és újra hűtjük. Ha elkészült a végleges forma, bevonjuk fondant-al. A lábát és a karmait is fondantból érdemes készíteni.