47 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 tojás
2 dl langyos tej
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
15 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
A tetejére:
1 felvert, enyhén sózott tojás a kenéshez
szezámmag vagy mák
Elkészítés:
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olajat és a sót. Dagasszuk jól össze, majd folpack alatt kelesszük. 20 perc után érdemes újra dagasztani. Amikor a tészta a duplájára dagad, osszuk 12 részre (én mérleggel oldom meg, hogy ugyanakkora súlya legyen). Formázzunk gömböket, takarjuk le folpackkal, és hagyjuk megkelni a tésztákat.
Amikor megkeltek, téglalap alakúra nyújtjuk a gömböket, majd a felét megkenjük a sós-vajas-sajtos kencével.
a másik feét bevágjuk, majd feltekerjük a vajas felénél. A rudak végét egymásba csípjük, és egy gyűrűt formázunk.
Muffinsütőbe helyezzük, és egy újabb kelesztés után a sós tojással megkenjük, majd tetszés szerinti magokkal megszórjuk.