Ezt a receptet még a nagymamámtól kaptam. A legjobb receptek nagyiktól vannak.
Hozzávalók:
5 tojás
250 g margarin
300 g cukor
1 vanilin
400 g liszt
1 sütőpor
2 dl tej
1 kupica (kb. 1 ek) rum
10 g kakaópor
2-3 g fahéj (ez nincs benne az eredeti receptben, de szerintem így finomabb)
1 körömnyi margarin
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A kuglófformát kikenjük a körömnyi margarinnal, majd beszórjuk zsemlemorzsával.
Az egész tojást, a cukrot, vanilint és a margarint összekeverjük kézi mixerrel. Hozzáadjuk a lisztet, és 1 dl tejet, majd újra kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a rumot, és a tészta felét a formába öntjük.
A tészta másik felébe belekeverjük a kakaót és a fahéjat, majd a másik tésztára öntjük.
A mamám szerint hideg sütőben kell sütni, én langyosba teszem bele, és gőzölös sütőben (vízzel teli tepsivel alul) 170 fokon sütöm.