Az étel, ami akkor a legfinomabb, ha szaftos.
Hozzávalók:
5-6 burgonya
6 tojás
2 szál Csabai vagy Gyulai kolbász
3 ek liszt
vaj
7-8 dl tej
só, bors
sajt (opcionális)
Elkészítés:
A krumplit (héjában) és a tojást megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A korbászt egy kicsit bevizezzük, a bélt lehúzzuk, majd a jolkászt felkarikázzuk.
Egy jénaiba rétegezzük a hozzávalókat. A krumpli és tojás sorokat sózzuk, mielőtt újabb réteg következik. A rétegek: burgonya-tojás-kolbász-burgonya-tojás-kolbász-burgonya.
A lisztet egy kis olajon vagy vajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi tejjel, hogy nagyjából palacsintatészta sűrűségű legyen.
Ráöntjük a rétegekre.
Ízlés szerint reszelt sajtot szórunk rá. Gyermekkoromban vagy nem tettünk rá semmit, vagy csak kissé sózott tejfölt, de egyszer kipróbáltuk sajttal, és azóta is úgy készítjük. 😋