Vettünk egy még megfizethető pizzasütőt, ami jó értékelést kapott az olcsóbb kategóriában. A legfontosabb, hogy felfűthető 400-450 fokra.
Nagyon bejött, mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki.
Tapasztalat alapján már csak 3 adagot készítettünk négyünknek.
Hozzávalók:
500 g pizzaliszt
3 dl langyos víz
15 g só
2 g friss élesztő (vagy 1/4 tk. porélesztő)
Pizzaszósz, fokhagymás tejföl, esetleg darabolt paradicsomkonzerv egy kis sóval, borssal, fokhagymaszósszal, és egy csipet oregánóval (ez utóbbi az új kedvenc)
Ízés szerinti feltétek (sonka, bacon, kukorica, hagyma, szb.)
Sok-sok saaaaaajt 😋
Elkészítés:
A vizet és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztőt, és részletekben hozzákeverjük a lisztet is. Dagasztógéppel is kikeverhetjük. Addig dagasztjuk, míg fényes, ruganyos nem lesz a tészta. 1-2 órán át kelesztjük, majd 4 gombócot formázunk.
Az eredeti olasz recept szerint minimum 24 órán át kell keleszteni, de nekünk addigra túlkelt, összeesett a tészta, a fél nap jobban bevált.
Egyén lisztezett deszkán kézzel óvatosan kinyújtjuk. Lehet kerek, de ha pizzacsigát szeretnénk, érdemesebb téglalapra nyújtani.
Pizzakrémmel vagy fokhagymás tejfölel lekenjük, ízlés szerinti feltétet pkolunk rá.
A pizzasütőben pár perc alatt elkészül. Ízlés szerint egy kis extra szűz olivaolajjal is leönthetjük.
Elfelejtettem frissen fotózni, így már kissé megdermedt, de talán látszik a tésztán, hogy jó laza.