Frédi szelet grillezett sajttal és padlizsánnal


Inkább csak azért említem meg, hogy amikor a következő napi ételen gondolkozom, és a puskámat használom, ez is benne legyen a tartalomjegyzékben. 
Gyakran grillezünk, mindig mást. Korábban főleg csirkemell volt a hús, mert annak elég volt pár perc, hogy megsűljön, de egyre nehezebb frisset találni, így alternatívaként más húsokat is használok, vagy grillkolbászt sütök (én azt nem annyira szeretem). Ami szinte mindig van: "nyikorgós sajt", és padlizsán.

Hozzávalók
Bármilyen hús
Grillsajt
1 padlizsán

Elkészítés
A Frédi szeletet természetesen nem grillezem, hanem sütőben sütöm. Most csak előre pácoltat kaptam, így fűszerezni nem nagyon kellett. A két oldalára sütök egy kis kérget, majd egy kis sörrel a sütőbe teszem, és 170 fokon 2 órán át sütöm.
Amikor a hús elkészül, egy-egy serpenyőben meggrillezzük a sajtot, és a szeletekre vágott, sózott padlizsánt. Ha elkészül a padlizsán, fokhagymát nyomunk rá, és megszórjuk fűszerpaprikával (nem sütöm ezekkel, megrt megégve megkeserednek).

Hasábbal, krumplipürével tálaljuk.